“We worden enthousiast van specialistisch maatwerk, maar zijn ook volledig ingericht op grootschalige productie!”


Arjan van Wolfswinkel

Het juiste kozijn máákt een woning


Het juiste kozijn kan de uitstraling van een woning helemaal afmaken. Mits er voldoende aandacht besteed wordt aan materiaal én uitvoering. Laten deze twee aspecten nu juist hoog in het vaandel staan bij Westenwolf. Wij blinken uit in maatwerk houten kozijnen én beschikken over een efficiënte productielocatie die grootschalige productie mogelijk maakt. Heeft u een bijzondere wens? Wij gaan de uitdaging aan! Zelfs de meest authentieke elementen bootsen wij moeiteloos na. En als het nodig is komen we persoonlijk langs op locatie om de kozijnen in te meten. Zo weten we zeker dat het plaatsen van de kozijnen probleemloos verloopt.

De 7 grootste voordelen van houten kozijnen

Houten kozijnen zijn al jaren onverminderd populair bij huiseigenaren in Nederland. En met een goede reden. Want ondanks de intrede van nieuwe materialen – zoals kunststof en aluminium – hebben houten kozijnen vooral veel voordelen. Wat zijn de belangrijkste redenen om te kiezen voor houten kozijnen?

1. Lange levensduur

Natuurproducten bewerkelijk? Niet als je naar hout kijkt. Uit onderzoek blijkt dat hardhouten kozijnen makkelijk 50 jaar in de gevel zitten. En wie een wandeling maakt door een oude binnenstad, ziet in veel monumentale panden houten kozijnen die al langer dan een eeuw meegaan. Niet voor niets kiezen steeds meer woningbouwverenigingen weer voor houten kozijnen.

2. Onderhoudsvriendelijk

Het vooroordeel dat houten kozijnen veel onderhoud nodig hebben, klopt al jaren niet meer. Sterker nog: dankzij verbeterde zaagtechnieken, lijmverbindingen en verfsoorten is er juist veel minder onderhoud nodig. Kies je bij de aanschaf voor hoge kwaliteit van materialen, dan hoef je nog maar om de 15 jaar te schilderen. Zeker als je een kozijn waar de zon veel op schijnt in een lichte kleur verft.

3. Goed voor het milieu

Hout is een natuurproduct. Dat betekent dat het door middel van duurzaam bosbeheer nooit uitgeput raakt. Maar heb je er weleens bij stilgestaan dat het hout dat wij gebruiken, als boom onze lucht heeft gezuiverd? Terwijl een kleine boom uitgroeit tot stevig hardhout, zorgt die namelijk voor opname van heel veel CO2. Dat maakt hout een ontzettend milieuvriendelijk bouwmateriaal. Win-win, als je het ons vraagt.

4. Grote ontwerpvrijheid

Houten kozijnen geven architecten veel vrijheid bij het ontwerpen van een woning. Waar bij kunststof of aluminium vaak gewerkt wordt met standaardmaten, zijn houten kozijnen in alle afmetingen te zagen. Hierdoor is er veel meer keus, zonder dat dit grote prijsstijgingen tot gevolg heeft.

5. Veilig bij brand

Hout, dat brandt toch? Dat klopt, maar houten kozijnen zijn juist heel brandveilig. Het hout dat in kwaliteitskozijnen gebruikt wordt, geleidt bijna geen warmte. Bovendien verkoolt het heel langzaam, waardoor houten kozijnen brandvorming juist vertragen.

6. Isolerend en luchtdicht

Houten kozijnen dragen bij aan een goed geïsoleerd huis. Hout is namelijk een materiaal dat van zichzelf isoleert. Daarnaast zijn ze te voorzien van een goede kierdichting en zelfs dubbele kierdichting. Hierdoor zijn houten kozijnen helemaal luchtdicht, en bieden ze een superieure isolatie.

7. Makkelijk te repareren

Is een houten kozijn beschadigd, dan is het in de meeste gevallen mogelijk om dit plaatselijk te repareren. Door beschadigingen op te vullen of onderdelen van het kozijn te vervangen, bespaar je geld en gaat je kozijn veel langer mee.

Neem vrijblijvend contact op!

Bent u enthousiast over ons werk en wilt u graag vrijblijvend de mogelijkheden met ons bespreken? Laat uw gegevens achter via ons contactformulier, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op!